STUDIU: Multivitamine, Omega 3 și vitamina D în lupta cu COVID-19

Un studiu recent, publicat în revista British Medical Journal (BMJ) arată că o serie de medicamente pot ajuta la scăderea riscului de infectate cu SARS-CoV-2.

Este vorba despre multivitamine, probiotice, Omega-3 și suplimentele, cum ar fi vitamina D, despre care specialiștii spun că scad riscul de infectare cu SARS-CoV-2. Femeile sunt cele care pot profita cel mai mult de pe urma acestor medicamente.

Totuși, vitamina C, zincul și usturoiul nu au aceleași efecte, arată studiul.

Cercetătorii de la Imperial College London au vrut să vadă care este adevărata legătură dintre aceste tipuri de suplimente și infectarea cu coronavirus. Aceștia s-au folosit de utilizatorii unei aplicații – COVID-19 Symptom Study – care a fost lansată în Marea Britanie, SUA și Suedia în martie 2020, cu scopul de a colecta date privind evoluția pandemiei.

Pentru început, aplicația a solicitat date legate de locul, vârsta şi factorii de risc asupra sănătăţii utilizatorilor, însă ulterior acestora li s-au cerut informaţii actualizate zilnic despre simptome, rezultatele la testele PCR sau asistenţa medicală.

În urma analizării informațiilor furnizate de 372.720 de utilizatori britanici referitoare la utilizarea regulată a suplimentelor dietetice în lunile mai, iunie şi iulie 2020 şi la rezultatele pozitive la testele PCR pentru coronavirus, cecetătorii au observat că 175.652 de utilizatori din Marea Britanie au luat regulat suplimente dietetice, în timp ce 197.068 nu au luat niciun fel de tratament. Astfel, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la SARS-CoV-2, în timp ce testele pentru 349.199 au fost negative. Aproximativ 67% dintre participanții la studiu erau femei.

În acest fel a fost stabilită legătura dintre administrarea de probiotice, multivitamine, vitamina D sau Omega-3 și riscul mai scăzut de infectare cu SARS-CoV-2.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si