Cât de protejați suntem după prima doză de vaccin? Studiu

Business Insider a publicat concluziile unui specialist în statistici medicale, care a analizat datele din studiile FDA pentru a vedea ce protecție oferă fiecare vaccin aprobat pe piață după administrarea unei singure doze.

Potrivit lui Stephen Evans, specialistul de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, vaccinurile Pfizer și Moderna sunt cele mai eficiente.

Ambele seruri menționate mai sus au o eficiență de cel puțin 80% după administrarea unei singure doze. Vaccinarea cu Pfizer a fost 100% eficientă împotriva spitalizării și decesului. În cazul Moderna, au existat situații în care eficacitatea vaccinului în prevenirea COVID-19 a crescut și la 92,1% la 14 zile după administrarea primei doze.

Cercetarea arată că o singură doză de vaccin AstraZeneca a arătat o eficiență de 76% timp de cel puțin 90 de zile. În cazul persoanelor vaccinate cu acest ser au existat spitalizări, însă nu în număr mare.

Cel mai recent vaccin aprobat, Johnson&Johnson a început să protejeze la 14 zile după administrare, iar eficiența a ajuns la un nivel dde 66,1% la 28 de zile după vaccinare. Acesta este singurul ser aprobat care se administrează într-o singură doză.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si