Avertisment dur al Organizației Mondiale a Sănătății: „Suntem într-o perioadă foarte riscantă”

Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre dublarea eforturilor de combatere a pandemiei.

Reprezentanții OMS au avertisat țările lumii să nu renunțe la măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Experții consideră că omenirea este încă în mare pericol și că acum nu este un moment potrivit pentru a lăsa garda jos.

„Suntem într-o perioadă foarte riscantă. Trebuie să ne dublăm eforturile, nu este o perioada pentru relaxare. Acest lucru este cauzat parţial de oboseala provocată de carantină. Oamenii devin mai relaxaţi, deoarece consideră că vaccinurile sunt pe drum”, a declarat dr. Soumya Swaminathan, scrie CNBC.

Cazurile de COVID-19 au început să crească din nou săptămâna trecută, după o lună și jumătate de scădere. În ultima săptămână a lunii februarie au fost înregistrate peste 2,6 milioane de cazuri noi, cu 7% mai multe decât în săptămâna precedentă.

Respectarea măsurilor de protecție, purtarea măștii, distanțarea socială și vaccinarea nu trebuie să fie lăsate în plan secund, pentru că pericolul nu a trecut, iar orice moment în care omenirea lasă garda jos poate distruge tot ceea ce a clădit până în prezent în lupta cu pandemia.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si