Aceste persoane au prioritate la vaccinare. Anunțul făcut de CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis noi instrucțiuni privind administrarea vaccinului anti-COVID.

Oficialii au transmis că pacienții cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant trebuie să fie vaccinați cu prioritate. De asemenea, persoanele care locuiesc la aceeași adresă vor fi și ele vaccinate cu prioritate.

„Pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi cronici împotriva COVID-19 se va utiliza produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 și doza 2”, a explicat CNCAV.

Totuși, vaccinarea se va face după un consult medical. Pacienții aflați pe lista de așteptare vor fi vaccinați înainte de transplant, iar cei care au suferit deja operația, vor primi serul la șase luni după transplant.

Centrele de transplant sunt responsabile cu elaborarea unor liste cu persoanele care vor să se vaccineze, liste care vor fi trimise la DSP. De asemenea, și persoanele care locuiesc la aceeași adresă cu pacienții cu transplant sau în așteptarea unui transplant vor fi vaccinate, fără a fi necesară înscrierea în pltforma informatică.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si