Vaccinul anti-COVID pentru copii și adolescenți, în lucru. Anunțul șefului Moderna

Stephane Bancel, președintele companiei Moderna, a anunțat că în laboratoarele sale se lucrează deja la conceperea unui vaccin anti-COVID pentru copii și adolescenți, potrivit RTL.

Bancel consideră că vaccinarea copiilor și adolescenților reprezintă un pas important în vederea obținerii unui efect foarte bun al campaniei de vaccinare.

Șeful Moderna crede că doar prin includerea acestor categorii în procesul de vaccinare se poate ca omenirea să trăiască cu virusul SARS-CoV-2 așa cum trăiește cu gripa sau alte virusuri respiratorii.

„Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani în decembrie. Lucrăm pentru a avea datele în primăvară, astfel încât să ne putem întoarce la agențiile de reglementare pentru a le trimite dosarele pentru prelungirea notificării, pentru a merge de la 12 ani”, a explicat Bancel.

Mai mult, acesta consideră că dacă elevii de gimnaziu și liceu ar fi vaccinați pe timpul verii, școlile ar putea reintra în ciclul normal de funcționare din toamna anului curent.

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si