Vaccinul Pfizer – BioNTech, eficient împotriva noii tulpini de coronavirus. Studiu

Un studiu recent realizat de echipa Pfizer și oameni de știință de la Universitatea din Texas arată că vaccinul Pfizer – BioNTech este suficient eficient împotriva noii tulpini de coronavirus descoperită în Marea Britanie, scrie Reuters.

Studiul a fost realizat după ce apariția noii tulpini a coronavirusului a stârnit îngrijorare în întreaga lume și a pus la îndoială eficiența vaccinului în combaterea acestei noi tulpini.

Cercetarea a fost realizată cu ajutorul sângelui recoltat de la persoane care fuseseră vaccinate. Totuși, rezultatele studiului sunt limitate, pentru că nu analizează setul complet de mutații, în niciuna dintre noile variante ale virusului.

Phil Dormitzer, unul dintre dezvoltatorii vaccinului Pfizer, a explicat că în ciuda acestei limitări, vaccinul pare să fie eficient împotriva noii tulpini apărute în Regatul Unit, dar și împotriva altor 15 mutații analizate de compania farmaceutică încă din faza de testare.

„Acum am testat 16 mutații diferite, și niciuna dintre ele nu a avut un impact semnificativ. Astea sunt vești bune, dar nu înseamnă că e general valabil și că se va aplica și la o eventuală a -17-a mutație”, a declarat Dormitzer.

Oamenii de știință plănuiesc noi cercetări în următoarele săptămâni care au în prim-plan noile mutații ale coronavirusului.

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si