Un medic s-a infectat cu COVID-19 la șase zile după ce s-a vaccinat anti-COVID

Cazul a fost raportat într-un spital din Italia.

La Stampa scrie că un medic de la spitalul Umberto I din Siracuza, care s-a vaccinat în urmă cu șase zile la Palermo, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Medicul a fost una dintre primele persoane vaccinate în Italia, iar autoritățile atrag acum atenția că este neapărată nevoie și de a doua doză de vaccin pentru a obține imunitatea.

„Acoperirea completă se realizează la cincisprezece zile de la a doua administrare. Anticorpii încep să fie produși chiar și după prima doză, dar pentru a atinge un nivel eficient de protecție, e nevoie de a doua doză, iar după 15 zile există certitudinea aproape totală că suntem protejați de Covid”, a spus Patrizia Laurenti, director al unei clinici din Roma.

Specialiștii cred că cel mai probabil medicul din Siracuza era deja infectat, iar virusul era în faza de incubație, când a fost vaccinat.

Autoritățile au început o anchetă epidemiologică pentru a determina dacă medicul a contractat virusul înainte de a merge la Palermo pentru vaccinare, dar și pentru a stabili persoanele cu care medicul a intrat în contact.

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si: