Dezvăluiri uimitoare: Modera ar fi avut vaccinul pregătit din februarie 2020

The New York Magazine scrie că vaccinul anti-COVID al companiei americane Moderna a fost conceput pe 13 ianuarie 2020, la doar două zile după ce a fost publicată stuctura genetică a virusului SARS-CoV-2.

Sursa citată scrie că cei de la Moderna au conceput vaccinul într-un weekend de la începutul anului, chiar înainte ca chinezii să anunțe că SARS-CoV-2 se transmite de la om la om și înainte ca primul caz de COVID-19 să fie confirmat în Statele Unite ale Americii.

Astfel, vaccinul a fost produs și trimis către Institutul Naţional de Sănătate din New York pentru începerea primei etape a testelor clinice, înainte ca infecția cu SARS-CoV-2 să cauzeze primul deces în SUA și cu o lună înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să declare pandemia de COVID-19.

În ciuda acestui progres incredibil, experții pun că era imposibilă aprobarea vaccinului mai devreme decât s-a întâmplat în toamna acestui an, pentru că niciun epidemiolog nu ar fi putut să își dea acordul asupra serului, cunoscând prea puține lucruri despre boală.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

 

Citeste si:

Citeste si