Vârsta exactă la care orice persoană ar trebui să renunțe complet la alcool. Sfatul specialiștilor
Băutul regulat sau consumul excesiv de alcool poate afecta sănătatea creierului, potrivit doctorului Richard Restak.
În noua sa carte How to Prevent Dementia: Ghidul unui expert pentru sănătatea creierului pe termen lung, autorul și neurologul a descris băutura ca fiind o "neurotoxină directă".
Neurotoxinele sunt substanțe care deteriorează, distrug sau afectează funcția sistemului nervos, care include creierul.
Din cauza daunelor pe care alcoolul le poate provoca creierului și memoriei noastre, Dr. Restak a sugerat o vârstă la care ar trebui să îl elimini complet din viața ta.
"Vă sugerez cu tărie ca, dacă aveți 65 de ani sau mai mult, să eliminați complet și permanent alcoolul din dieta dumneavoastră", a scris el.
Bătura alcoolică trebuie să fie eliminată chiar dacă este folosită adesea pentru a ne calma, pentru a ne stimula starea de spirit sau pur și simplu este consumată ocazional, în situații sociale.
Cum dăunează alcoolul creierului?Potrivit Societății Alzheimer, există dovezi care arată că un consum excesiv de alcool crește riscul unei persoane de a dezvolta demență. Alcoolul este legat de reducerea volumului materiei albe a creierului, care ajută la transmiterea semnalelor între diferite regiuni ale creierului, ceea ce duce la probleme în funcționarea creierului, a explicat organizația caritabilă.
Pe o perioadă lungă de timp, consumul de alcool peste limita recomandată poate micșora părțile creierului implicate în memorie.
Dr. Restak a spus că există un tip specific de demență legat de consumul excesiv de alcool: Sindromul Wernicke-Korsakoff, care este "marcat de o pierdere severă a memoriei recente" și "rezultă din efectul direct al alcoolului asupra creierului".
foto: shutterstock.com