O femeie a suferit leziuni cerebrale grave după ce a băut prea multă apă. Medicii care au tratat-o și-au cerut scuze familiei 

O femeie în vârstă de 45 de ani, Michelle Whitehead, internată cu probleme mintale la Millbrook Mental Health Unit în 2021, a suferit o leziune cerebrală gravă ca urmare a suprahidratării. Consumul excesiv de apă a dus la niveluri periculoase de sodiu în organism. 

Medicii care au tratat-o și-au cerut scuze familiei femeii după ce în urma unei anchete s-a constatat că deficiențele în îngrijire au contribuit la moartea acesteia.

Femei suferise o cădere nervoasă 

Michelle era mamă a doi copii și fusese internată după ce a suferit o cădere nervoasă. În urma investigațiilor la centru, oamenii legii au descoperit că nu a fost îngrijită corespunzător și au existat deficiențe în monitorizarea sănătății sale, personalul centrului fiind distras adesea de utilizarea telefoanelor mobile. 

Pe 5 mai 2021, pacienta a consumat apă în exces de la baia sa din salon, ea nefiind supravegheată constant. În aceeașii zi, personalul medical i-a administrat un sedativ, iar apoi femeia s-a culcat. Asistenții centrului nu au observat că Michelle se simțea rău și că au apărut schimbări în ceea ce privește respirația ei. 

În urma anchetei s-a constatat că Michelle suferise o leziune cerebrală fatală ca urmare a suprahidratării acute, care a dus la niveluri periculoase de sodiu în organism. Consumul excesiv de apă a fost provocat de polidipsia psihogenă, un caz nediagnosticat până atunci. Soțul femeii a mărturisit că o intervenție rapidă a asistenților i-ar fi putut salva viața. 

Care a fost reacția centrului de îngrijire? 

Directorul executiv al centrului Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust, Ifti Majid, și-a prezentat scuzele și a recunoscut deficiențele în îngrijire. 

sursa foto: shutterstock.com

Citeste si:

Citeste si