Partea corpului care adăpostește 2.368 de specii bacterii. Adesea nu este spălată corespunzător
Pentru cei mici, să se murdărească este sănătos, deoarece este o modalitate de a intra în contact cu bacteriile și de a-și construi un sistem imunitar puternic, spun experții. În ceea ce îi privește pe adulți, combinația de săpun, căldură și frecare poate îndepărta straturile exterioare de umiditate de pe piele.
Cu toate acestea, majoritatea persoanelor se spală zilnic pentru a elimina în primul rând mirosul corporal și transpirația. În acest sens, specialiștii susțin că 3 minute sunt suficiente pentru a fi curat. Cu toate acestea, chiar și atunci când petreci ore întregi sub duș, este posibil să uiți să îți cureți o zonă foarte importantă a corpului. Întâmplător, aceasta este un ecosistem în sine, care găzduiește mai multe microorganisme decât ai putea crede.
Buricul, casa bacteriilorScamele nu sunt singurele lucruri pe care le poate adăposti un buric. De fapt, este una dintre părțile corpului care adăpostește cele mai multe bacterii. Mai exact 2.368 de specii, potrivit unui studiu realizat de 7 universități americane pe 60 de burice.
Un cercetător care a colectat 503 probe prelevate de pe propriul corp, precum și resturi din tricoul său de bumbac, a găsit praf, urme de piele, grăsime, proteine și transpirație.
De fapt, în primii ani de viață, până la căderea cordonului ombilical, curățarea acestuia este de o importanță crucială pentru a evita infecțiile la nou-născut.
Igiena rămâne importantă și pe măsură ce bebelușul crește.
"Dacă pui laolaltă o mulțime de bacterii și o igienă precară, se produce o infecție", avertizează farmacistul Álvaro Fernández. "Buricul trebuie spălat mai mult", rezumă el.
Clinica Clevelan semnalează, de exemplu, unele infecții fungice, cum ar fi candidoza, care pot apărea la nivelul buricului. Cauzată de o drojdie numită Candida, aceasta provoacă o erupție de culoare roșu aprins care provoacă mâncărimi în zona buricului.
Printre riscurile de a o dezvolta, se numără purtarea de haine strâmte, lipsa schimbării frecvente a hainelor, precum și lipsa de igienă, subliniază aceștia.
Pentru a reduce probabilitatea de a avea de-a face cu aceste probleme, cel mai bine este să îl curățați frecvent și să vă asigurați că este complet uscat.