STUDIU: Efectele izolării asupra sănătății mintale a persoanelor

Potrivit cercetărilor realizate de specialiștii fracezi, izolarea poate avea efecte nefaste asupra sănătății mintale a oamenilor.

Catherine Tourette-Turgis, psiholog și director al Universității de pacienți de la Universitatea Sorbona, a explicat pentru Le Parisien care sunt manifestările neobișnuite ale oamenilor, provocate de izolare.

Prima perioadă de izolare a avut efecte destul de grave asupra sănătății mintale a oamenilor, care s-au radus în anxietate, depresie, tentative de suicid. Potrivit datelor adunate de specialiști, din martie și până în prezent, administrarea de anxiolitice a crescut cu 10% în Franța.

Tourette-Turgis avertizează că aceste tratamente nu sunt ușor de oprit și că anxietatea nu trece oeste noapte.

Specialista consideră că, deși mai ușoară după izolare inițială din luna martie, izolarea cauzată de al doilea vald de COVID-19 va fi mai greu de trăit, pentru că a început să dispară solidaritatea din timpu primei perioade de izolare și, odată cu mișcorarea zilelor, coronobiologia este și ea diferită.

Catherine Tourette-Turgis recomandă prezența la specialist încă de la primele semne ale unor afecțiuni mintale - probleme de somn, plictiseală, pierderea interesului, îngrijorări excesive, tendință de izolare, comportament de dependență.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si: