Alimentele pe care să nu le consumi dacă ai bacteria E. coli

Durerea abdominală, greața și vărsăturile pot fi un semn că ați fost infectat cu bacteria E. coli.

Dieta este importantă pentru tratament odată ce ați fost diagnosticat de către medicul dumneavoastră, nu numai în ceea ce privește ceea ce ar trebui să mâncați, ci și ce alimente ar trebui să evitați pentru o perioadă de timp.

Escherichia coli este un microorganism care face parte din flora bacteriană a intestinului nostru. Așadar, nu numai că nu este periculos, dar ne ajută să absorbim anumite vitamine, astfel încât acestea să poată fi transmise în restul corpului.

Problema este că există anumite variante ale acestei bacterii și unele tulpini care sunt dăunătoare, chiar foarte periculoase.

Cea mai frecventă bacterie patogenă E. Coli este cea mai frecventă bacterie patogenă E. E. Coli enterohemoragică (EHEC), care poate provoca simptome grave, precum diaree cu sânge și dureri abdominale.

Perioada de incubație durează de obicei aproximativ 24-72 de ore și începe cu dureri abdominale și diaree severă. Febra (sau febra foarte scăzută) și vărsăturile sunt de obicei absente.

Boala dispare de obicei în câteva zile și, dacă este tratată corect, nu este complicată și nu lasă sechele.

Cu toate acestea, unele tulpini deosebit de periculoase, cum ar fi Escherichia coli O157:H7, pot provoca crampe abdominale severe, diaree acută și vărsături, inclusiv sânge în scaun.

Cu toate acestea, în cazul în care ați fost contaminat, dieteticianul-nutriționist, Sonia Ruiz, de la Centro Médico Teknon și Clínica Mi Tres Torres, a compilat în această galerie alimentele în care există un risc mai mare de a contracta E. Coli și pe care nu este recomandat să le consumați dacă sunteți deja infectat.

Carne de vită insuficient gătită

Este important ca carnea să fie bine gătită. Se poate folosi un termometru special pentru a vă asigura că s-a atins cel puțin 70 °C (160 °F) în partea cea mai groasă a cărnii.

E. Coli locuiește în intestinele animalului, iar atunci când se realizează procesul de prelucrare a cărnii, aceasta poate ajunge în carnea destinată consumului.

Carnea de vită tocată este compusă dintr-o combinație de animale diferite, ceea ce crește riscul de contaminare.

Lapte nepasteurizat

Această bacterie poate fi găsită în sânul vacii sau în mașina de muls și, prin urmare, poate migra în laptele neprocesat.

Același lucru este recomandat pentru sucuri comerciale și cidru. Asigurați-vă că acestea sunt pasteurizate.

Alimente crude

Spălarea temeinică a alimentelor crude este esențială pentru a reduce cantitatea de bacterii și pentru a îndepărta cât mai multă murdărie posibil.

Salată verde și spanac

Ocazional, scurgerile de la fermele de animale pot contamina câmpurile pe care sunt cultivate produse proaspete.

Salata și spanacul sunt deosebit de sensibile la o astfel de contaminare.

sursa foto: shutterstock.com

Citeste si:

Citeste si