OMS: cazuri de COVID la fermele de nurci în șase țări

După ce Danemarca a confirmat cazuri de infecție cu COVID-19 la nurci, alte cinci țări au raportat astfel de infectări, potrivit unui comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății. 

Șase țări au raportat până acum cazuri de COVID-19 la fermele de nurcă.

„Până în prezent, șase țări, și anume Danemarca, Olanda, Spania, Suedia, Italia și Statele Unite au raportat cazuri de SARS-CoV-2 în fermele de nurcă din Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor ”, a transmis OMS.

Aceste cazuri de infectare sunt amenințătoare pentru eficacitatea vaccinului anti-COVID. Premierul danez Mette Frederiksen a anunțat că 15 milioane de nurci vor fi ucise, din cauza faptului că o mutație a virusului s-ar retransmite la oameni.

Chiar dacă mutația unui virus este de obicei banală și inofensivă, în cazul acestei tulpini transmisă de la nurci, numită „Cluster 5”, rezultă o eficiență mai mică a anticorpilor umani, ceea ce amenință dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19.

În urma acestor infromații, Marea Britanie a închis granițele pentru călătorii care se întorc din Danemarca.

Specialiștii vor face cercetări amănunțite ca să înțeleagă cu exactitate cum pot afecta mutațiile eficacitatea viitoarelor vaccinuri anti-COVID.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si