Ai arsuri la stomac? Ia o gumă de mestecat! Ce aromă trebuie evitată, totuși!
Există și unele mențiuni: guma de mestecat să fie fără zahăr și fără aromă mentolată.
Într-o postare pe rețelele de socializare, nutriționistul ne explică cum poate ajuta guma de mestecat în cazul arsurilor la stomac.
"Guma de mestecat este un remediu împotriva arsurilor de stomac?
Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian.
Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Tot înghițind repetat se imprimă o direcție clară în circulația sucurilor digestive, dinspre esofag/stomac spre intestin, nu invers!!
Guma de mestecat: beneficii
Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr într-un interval de 15-20 min după masă reduce refluxul gastroesofagian. Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smaltul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor.
„Evitați produsele mentolate”
Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare: prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat. O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux " scrie Mihaela Bilic pe Facebook.
Foto Imago