STUDIU: Celulele T, cele mai eficiente în lupta cu noul coronavirus

Un nou studiu demonstrează că celulele imune T sunt prezente în organismul uman chiar și la șase luni de la infecția cu noul coronavirus.

Cecetătorii au publicat rezultatele unui studiu despre imunitatea celulară prin celule T în cazul în care o persoană a avut COVID-19 și s-a vindecat, scrie BBC.

Noua cercetare în care au fost implicate 100 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 arată că pacienții simptomatici au avut o reacție mai accentuată a celulelor T. Totuși, cercetătorii nu sunt siguri dacă acest lucru asigură o protecție mai mare împotriva reinfectării.

Chiar dacă organismul începe să producă anticorpi după aproximativ 10 zile de la infectare, numărul anticorpilor scade în timp. Totuși, potrivit cercetătorilor, celulele T sunt cele mai eficiente în lupta cu noul coronavirus. Acestea atacă celulele infectate.

„Rezultatele actuale arată că răspunsurile celulelor T pot depăși răspunsul inițial al anticorpilor, care ar putea avea un impact semnificativ asupra dezvoltării vaccinului Covid și asupra cercetării imunității”, a declarat dr. Shamez Ladhani, autor al studiului și consultant epidemiolog la Public Health England.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si