Specialiștii recomandă ca vitamina D să fie adăugată în pâine și lapte în lupta cu COVID-19 

Potrvit unor noi studii, nivelul scăzut de vitamina D ar putea genera un risc crescut de infectare cu SARS-Cov-2, scrie Reuters.

Astfel, oamenii de știință ne sfătuiesc să adăugam vitamina D în alimentele de bază, cum sunt pâinea și laptele, scăzând astfel riscul de infectare cu noul coronavirus.

Pentru că iarna se apropie, iar zilele au devenit deja mai scurte, soarele nu mai ajută atât de mult corpul uman să producă vitamina D, iar absența acesteia creează un mediu propice pentru noul coronavirus.

Potrivit unor date culese din Spania, 82% din 216 pacienți pozitivi COVID-19 prezentau un deficit de vitamina D.

Totuși, există oameni de știință care contestă aceste concluzii și spun că deficitul de vitamina D nu poate influența bolile respiratorii. În mod traditional, lipsa vitaminei D poate cauza probleme ale oaselor în cazul adulților și rahitism la copii.

Există țări care au „fortificat” alimentele de bază cu vitamina D. Printre ele se numără Finlanda, Suedia sau Statele Unite ale Americii.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si