Alimentele pe care să nu le consumi dacă vrei să te ferești de tumori și cancer
Specialiștii în nutriție sunt de acord în a recomanda fructele, legumele și leguminoasele în dieta zilnică. Conținutul lor în vitamine, minerale și fibre le face indispensabile într-o alimentație sănătoasă pentru a preveni orice boală sau afecțiune.
Consumul de proteine, de preferință pui, pește și ouă; cereale, pentru conținutul lor energetic; lapte și produse lactate, care sunt o sursă de vitamine și minerale, în special calciu, sunt câteva dintre recomandările portalului specializat Convive con el Cáncer -Medsir Pacientes, care vine în sprijinul pacienților bolnavi de cancer și al familiilor acestora.
Ce alimente reduc riscul de cancerEste dificil să se determine legătura dintre un aliment și cancer din cauza diferiților factori. De exemplu, alimentele pot avea substanțe care cresc sau scad riscul de cancer; interacțiunea dintre diferitele substanțe nutritive consumate, cantitatea consumată sau chiar prepararea alimentelor, potrivit Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO) pe site-ul Cancer.net.
Cu toate acestea, cercetările spun că "este probabil ca alimentele pe bază de plante să reducă riscul mai multor tipuri de cancer", inclusiv cancerul de cap și gât, de esofag, de stomac, de pancreas, de plămâni și de prostată.
Acest lucru se datorează prezenței fitonutrienților care ajută la reducerea riscului de cancer prin reglarea hormonilor sau prin încetinirea "creșterii celulelor canceroase", printre alte beneficii.
Printre legumele benefice pentru reducerea riscului de îmbolnăvire, site-ul menționează legumele crucifere în general, cum ar fi broccoli, conopida, varza, deoarece "ajută la reglarea enzimelor care protejează împotriva cancerului".
De asemenea, se face referire la alimentele care conțin licopen, un carotenoid care se găsește, printre altele, în roșii, pepene verde, grapefruit roz și piersici.
Care sunt alimentele interzise pentru a evita cancerul?Așa cum spuneam la început, prevenirea multor boli este legată de o alimentație sănătoasă, cu multe fructe, legume, leguminoase, proteine și fibre.
Potrivit Live with Cancer-Medsir Patients, mai degrabă decât alimente interzise, există alimente care trebuie evitate, cum ar fi cărnurile procesate, alimentele cu grăsimi saturate și alcoolul.
Societatea Americană de Oncologie Clinică notează că, potrivit studiilor, cărnurile procesate, descrise mai jos, indiferent de cantitatea consumată, sunt asociate cu un risc crescut de cancer colorectal.
Carnea procesată:
- Cârnați
- Slănină
- Șuncă
- Salam
- Carne uscată
În ceea ce privește carnea roșie (vită, porc, miel și vițel), care este, de asemenea, îngrijorătoare pentru apariția bolii, aceasta indică faptul că un consum mai mare de 500 g pe săptămână este asociat cu riscul de cancer colorectal.