Bolile care pot fi provocate de caniculă. Cel mai mare pericol: accidentul vascular cerebral

Căldura intensă poate dăuna sănătății populației și poate provoca decese, daune agriculturii și animalelor și chiar incendii de pădure. 

Pe măsură ce temperaturile cresc, bacteriile se înmulțesc mai repede, producând toxine care pot fi găsite în apă și alimente, provocând boli gastrointestinale. 

De asemenea, afectează calitatea apei potabile, provocând secetă, precum și o creștere a înmulțirii țânțarilor, așa că trebuie să vă feriți de boli precum chikungunya și febra dengue.

Dar afecțiunea care este cu siguranță cel mai des întâlnită pe timpul caniculei este insolația.

Simptomele accidentului vascular cerebral din cauza căldurii

Dacă nu este tratată la timp, insolația poate provoca leziuni ale unor organe importante, cum ar fi inima, rinichii și întregul sistem muscular.

Simptomele pe care le puteți resimți sunt pielea uscată, roșie și o temperatură de 40 de grade. Pe lângă acestea, vă puteți confrunta cu dureri de cap severe, pierderea cunoștinței, puls rapid și epuizare severă. 

Alte simptome pe care le puteți experimenta includ crampe la nivelul membrelor superioare și inferioare, iritații la nivelul gâtului din cauza transpirației, iritabilitate și slăbiciune.

Când ieșiți afară, purtați o șapcă, o cremă de protecție solară și o pălărie. De asemenea, este important să încercați să purtați haine de culoare deschisă.

Boli care se pot agrava din cauza caniculei 

Unele boli se agravează odată cu căldura, cum ar fi diabetul zaharat, patologiile respiratorii, cum ar fi BPOC sau astmul, și unele probleme dermatologice, cum ar fi acneea și rozaceea. 

Problemele cardiovasculare se agravează, de asemenea, odată cu căldura, cum ar fi insuficiența cardiacă și hipertensiunea. 

În plus, patologiile cerebrovasculare, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale sau scleroza multiplă, se agravează.

Dacă suferiți de hipertensiune arterială, vă puteți confrunta cu amețeli, transpirație și pierderea cunoștinței. În acest caz, consultați rapid medicul.

Diabeticii nu sunt scutiți, deoarece deshidratarea poate duce la o creștere a glucozei în organism. Acest lucru poate duce la probleme de absorbție ridicată a insulinei și poate provoca hipoglicemie.

Citeste si:

Citeste si