5 simptome care prevestesc că nu te vei vindeca rapid de COVID-19

O parte dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19 dezvolă o formă a bolii care poate dura luni de zile. 

O serie de studii citate de Science Alert au identificat simptomele care arată că pacientul care suferă de COVID-19 nu se va vindeca repede de infecția cu noul coronavirus.

Cercetătorii de la King’s College London a analizat peste 4000 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 din Suedia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Aceștia și-au înregistrat simptomele într-o aplicație mobilă. 20% dintre aceștia au declarat că nu se simțeau bine nici la o lună de la contractarea virusului SARS-CoV-2, iar acesta este pragul peste care cercetătorii spun că începe forma de lungă durată a COVID-19. 190 de pacienți au spus că suferă de simptome persistente până la opt săptămâni, iar aproape 100 de pacienți au spus că încă nu s-au recuperat nici după 12 săptămâni.

Potrivit rezutatelor, pacienții care au prezentat mai mult de cinci simptome în timpul primei săptămâni de infecție au prezentat un risc mai ridicat de a dezvolta o formă de lungă durată a bolii.

Cele cinci simptome care anticipează o formă de lungă durată de COVID-19 sunt oboseala, durerile de cap, dificultăți de respirație, dureri musculare și răgușeală.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si