De ce a murit cântăreața Tina Turner. Cauza oficială a morții 

"Regina rockului", care s-a stins din viață miercuri în Elveția, a suferit de-a lungul vieții de diverse afecțiuni, începând cu un accident vascular cerebral și culminând cu o complicație renală.

Comunitatea muzicală este încă înmărmurită de moartea cântăreței americane emblematice Tina Turner, la vârsta de 83 de ani. Vestea morții iubitei "regine a rockului" i-a șocat pe fanii ei și a ridicat o mulțime de întrebări cu privire la circumstanțele decesului ei.

Potrivit reprezentantului ei, talentata cântăreață și-a pierdut viața la reședința sa din Ksnacht, în apropiere de Zurich, Elveția, după o luptă îndelungată cu o boală.

Până în prezent, versiunea oficială a cauzei care a produs decesul celebrei cântărețe s-a limitat la descrierea generală a unei "boli prelungite". Cu toate acestea, reprezentanții interpretei Proud Mary au confirmat pentru Daily Mail că aceasta a murit din cauze naturale. Acest lucru a dus la speculații bazate pe problemele de sănătate cunoscute anterior ale vedetei, care au provocat o mare îngrijorare în ultimii zece ani de viață ai acesteia.

Bolile de care suferea Tina Turner 

În 2013, renumita cântăreață a suferit un accident vascular cerebral, la doar trei săptămâni de la căsătoria cu Erwin Bach.

După acest incident, procesul de recuperare a fost lung și, potrivit celor dragi, a trebuit chiar să învețe să meargă din nou. În acest moment, Tina Turner se îndepărtase deja de muzică și se stabilise în Elveția, unde a devenit cetățean, renunțând la cetățenia americană.

La trei ani de la accidentul vascular cerebral, a fost diagnosticată cu cancer intestinal, boală care a afectat-o din nou considerabil. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, în 2017, după cum a dezvăluit în autobiografia sa "Tina Turner: My Love Story", a fost nevoită să facă un transplant de rinichi, donatorul fiind chiar soțul ei.

Tina Turner despre boala ei de rinichi 

Regina rock în vârstă de 83 de ani a vorbit despre problemele sale de sănătate cu ocazia Zilei Internaționale a Rinichiului, 9 martie, dezvăluind că s-a pus în "mare pericol" pentru că nu a luat în serios diagnosticul de hipertensiune din 1978.

"Rinichii mei sunt victimele faptului că nu am realizat că hipertensiunea mea arterială ar fi trebuit să fie tratată cu medicamente convenționale", a scris Tina Turner. "M-am pus în mare pericol refuzând să înfrunt realitatea că am nevoie de terapie medicamentoasă zilnică și pe viață.

Într-un interviu acordat în aprilie publicației The Guardian, cântăreața a dezvăluit cum vrea să fie amintită și a adăugat că nu se teme de moarte.

"Cum ați dori să fiți amintită?", a fost întrebată. "Ca regina rock 'n' roll-ului. Ca o femeie care le-a arătat altor femei că este în regulă să lupte pentru succes în propriile condiții", a răspuns ea fără ezitare. 

Când a fost întrebată ce o sperie la îmbătrânire, ea a răspuns: "Nimic. Aceasta este aventura deplină a vieții și îmbrățișez și accept fiecare zi cu ceea ce aduce".

Citeste si:

Citeste si