A ajuns la spital în urma unui accident vascular, iar asistenta i-a administrat supă în perfuzie. Ce s-a întâmplat apoi

Caz șocant în Brazilia, unde o asistentă a făcut o greșeală uriașă. I-a administrat unei paciente supă direct în perfuzie.

Incidentul a avut loc în anul 2012, când Ilda Vitor Maciel din Rio de Janeiro a ajuns la spital în urma unei paralizii pe partea stângă a corpului, din cauza unui accident vascular cerebral. 

Internată de urgență în Spitalul Santa Casa de Barra Mansa, din Rio de Janeiro, pacienta a primit supa direct prin perfuzie, și nu prin tubul prin care trebuia să fie hrănită. Asistenta care se ocupa de ea a greșit tuburile, iar în urma acestei erori femeia s-a stins din viață la câteva ore după incident. 

Reprezentanții spitalului au recunoscut că s-a comis o greșeală, însă au declarat că decesul femeii nu s-a produs din cauza acestei erori. 

Mai mult, administratorii spitalului și-au menținut poziția chiar și după efectuarea autopsiei, ne informează Fox Law Philly.

Fiica pacientei, a mărturisit pentru publicația braziliană Globo că era în salon în momentul în care asistenta a făcut această greșeală gravă. Ea a povestit că i-a injectat supa direct în cateterul pacientei, în loc să bage mâncarea prin tubul prin care trebuia să fie hrănită.

„Inima mamei a început să bată puternic, așa că m-am speriat și am chemat asistenta”. Ideea e că, înainte de-a se produce greșeala, pacienta își revenea în urma AVC-ului de care suferise.

Cadrele medicale i-au administrat pacientei tratament imediat ce au sesizat că starea sănătății ei se deteriora, însă femeia tot a murit 12 ore mai târziu.  

Potrivit dosarului medical, femeia a murit din cauza unui embolism pulmonar, care are loc atunci când un cheag de sânge blochează o arteră din plămân. Pe certificatul de deces al femeii, cauza morții ei este, însă, nedeterminată. 

Citeste si:

Citeste si