Îmbelșugata Masă de Paște poate ajunge până la 163 E-uri. Cum arată meniul optim pentru ziua de Paște

Alimentaţia din aceste zile de sărbătoare trebuie să fie echilibrată, iar cuvântul de ordine este „moderaţie”. Masa de Paște este întotdeauna îmbelsugată, iar pe lângă multe calorii, acest festin poate conține și mulți aditivi alimentari.

Potrivit infocons.ro, Masa de Paște poate ajunge până la 163 E-uri, 31,86 grame de sare și 208,6  grame de zahăr.

"Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurști de pui, crenvurști de porc, parizer, șuncă praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză. Dar, acest aperitiv ajunge până la  83 E-uri,  31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare! Și lista continuă!

Dacă vă îndreptați către nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, ajungeți să consumați până la 40  E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert. Pe lângă acestea, veți consuma și un suc tip ceai, o bautura energizanta sau poate o bere cu fructe, adăungându-se încă 29 E-uri și  22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumați 69 E-uri și 138, 8 grame de zahăr! După masa de paște, consumați o gumă de mestecați, adăungând astfel încă 11 E-uri."

Masa de paște este bogată caloric

Specialiștii spun că la masa de Paște se consumă de trei ori mai multe calorii decât în mod obișnuit, iar acest exces alimentar poate provoca disconfort, dar și kilograme în plus.

Iată cum ar trebui să arate meniul de Paște, astfel încât să nu supunem organismul la un efort digestiv și să ne și îngrășăm!

Cum arată meniul optim pentru ziua de Paște:

  1. – Mic dejun: fie cozonac cu o cană de lapte sau iaurt, fie ou, drob, legume
  2. – Gustare: fie fructe, fie o felie de cozonac
  3. – Prânz: friptură cu salată
  4. – Cină: ciorbă de miel sau orice altă supă sau ciorbă

Foto Imago

Citeste si:

Citeste si