Trucul simplu prin care îți poți prelungi viața cu 5 ani. Asigură și o sănătate mintală mai bună!

Cu toții ne dorim să îmbătrânim sănătos, astfel că longevitatea şi extinderea duratei de viață sunt principalele ținte ale științei.

Studiile arată că mersul pe jos, alături de o alimentație corectă, se numără printre principalele secrete ale longevității și ale unui corp sănătos. Beneficiile mersului pe jos au fost abordate la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale de Longevitate si Gerontologie, care, anul acesta, a avut tema ”Progrese recente în managementul îmbătrânirii”.

Mersul pe jos este cea mai ușoară și ieftină formă de exercițiu. Plimbările au o serie de efecte pozitive asupra sănătății, de la prevenirea problemelor cardiovasculare, la o calitate mai bună a somnului, până la o sănătate mintală îmbunătățită.

Studiile arată că cel puțin 10-15 minute de mers pe jos, pe o perioadă de 10-15 ani, poate să mărească speranța de viață cu cinci ani.

"Există o serie de studii care arată că mersul pe jos, în pas rapid, poate să prelungească viața. Studiile arată că cel puțin 15 minute de mers pe jos, pe o perioadă de 10-15 ani, poate să mărească speranța de viață cu cinci ani. Și dansul poate fi util, pentru că, în afară de efortul pe care îl presupune, poate fi o activitate care implică socializarea", a spus Gabriel Prada, președinte Societatea Română de Geriatrie și Gerontologie.

Pe lângă mișcare și regimul alimentar joacă un rol cheie atunci când vorbim de sănătate și longevitate.

"Dieta trebuie să fie bogată în fructe și legume proaspete. De asemenea, ea trebuie să fie echilibrată și adecvată fiecărei stări.Este foarte important să avem și un aport de proteină de origine animală, pentru că sunt vitamine care nu se obțin din legume și fructe", a mai adăugat Gabriel Prada.

Foto Imago

Citeste si:

Citeste si