Ce sticle din plastic pot fi reumplute cu apă? Semnul la care trebuie să fii atent 

Reumplerea unei sticle de plastic cu apă după prima utilizare poate fi un gest normal, însă trebuie să fiți atenți la această practică, deoarece  sunt recipiente care nu pot fi refolosite la nesfârșit. 

Sticlele din plastic sunt fabricate din diferiți compuși chimici, cum ar fi polimerii de plastic (polipropilenă, copoliester și polietilenă tereftalată (PET), care permit recipientului să fie durabil și ușor. În plus, pot conține BPA, o substanță chimică industrială utilizată la fabricarea acestor sticle.

De ce este periculos să reumpli o sticlă cu apă 

Problema apare atunci când acești polimeri se detașează și se eliberează odată cu apa, așa cum se întâmplă atunci când sunt expuse la căldură. În realitate, aceste recipiente din plastic sunt concepute inițial pentru o singură utilizare, astfel că nu este recomandat să le reumplem cu apă, mai ales de mai multe ori pe termen lung.

În orice caz, întreținerea ambalajelor este crucială (curățarea și neexpunerea lor la temperaturi ridicate). Pentru a verifica dacă putem reutiliza o sticlă cu apă putem consulta și unii indicatori. Este vorba despre numerele de identificare care pot fi citite pe baza recipientelor.

Aceste numere sunt înconjurate de un triunghi și variază de la 1 la 7. Dacă sticla are numerele 2, 4 și 5, înseamnă că poate fi reutilizată; pe de altă parte, numerele 3, 6 și 7 indică contrariul, deoarece recipientul ar conține elemente precum clorura de polivinil (PVC), policarbonat, bisfenol A (BPA) și alte materiale plastice nereutilizabile care au efecte nocive asupra sănătății. În fine, acele sticle marcate cu PET 1 pot fi folosite o singură dată, evitând întotdeauna să le încălziți, potrivit site-ului Biosalud.

Citeste si:

Citeste si