Primul semn care arată că stai într-o cameră neaeristă. Ce se întâmplă în organism, de fapt
Medicii atrag atenția că aerul închis din locuință ne poate afecta grav sănătatea. Aerul închis este un mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor ce pot duce la alergii.
Primul semn care poate indica faptul că stai într-un spațiu cu aer închis este amețeala, urmată de dureri în gât, ochi iritați și dureri de cap.
Cum afectează aerul uscat organismul. Bolilele pe care le poate declanșaAerul uscat din interior este un mediu ideal pentru propagarea virusurilor care provoacă gripe și răceli, dar și bacterii sau agenți patogeni ce pot produce tuberculoza sau rujeola. De asemenea, aerul închis este un aer neoxigenat și conține o cantitate mare de dioxid de carbon.
Tocmai din acest motiv persoanele care stau mult timp în încăperi nearisite sunt mai palide la față și au un aspect veșnic obosit și senzație de greață. De asemenea, lipsa de oxigen inhibă arderile din ţesuturi, cu precădere la nivelul sistemului nervos.
Camerele nearisite au întotdeauna o umiditate crescută, peste limita sănătoasă. Astfel, transpirația nu se mai evaporă eficient la nivelul pielii, motiv pentru care pot apărea eczeme, foliculită sau acnee.
Statisticile au arătat că aerul din interiorul locuințelor este de pana la 5 ori mai poluat chimic în prezent, decât era în urmă cu 10 ani. Din acest motiv, aerisirea corectă a locuinței este foarte importantă pentru sănătate.
Cum se aerisește corect locuințaPentru a respira un aer cât mai curat în locuință. trebuie să aerisim fiecare încăpere de cel puțin 3 ori pe zi, dimineața imediat după trezire, apoi în jurul orei 18.00 și obligatoriu înainte de culcare. Bucătăria trebuie aerisită imediat după ce ai gătit pentru a elimina aburii care pot produce mucegai sau condens, factori ce pot duce la boli respiratorii precum astmul. De asemenea, baia trebuie aerisită și ea după fiecare duș.
Aerisirea trebuie făcută cu geamul larg deschis pentru câteva minute. Atenție, nu cu geamul rabatat pentru o perioadă lungă de timp.