Anca Alungulesei integrează HIPNOTERAPIA în Psiho-Dietă

Anca Alungulesei, terapeut în nutriÈ›ie, cu o expertiză de peste 10 ani în studiul alimentaÈ›iei sănătoase, a integrat HIPNOTERAPIA, ca instrument de lucru care în peste 90% din cazuri a dus la rezultate de slăbire de peste -15 kg în 6 luni, în PSIHO-DIETÄ‚, metoda originală È™i integrativă de slăbit cu rezultate pe viață. 

 

„NU felurile de mâncare pe care le aÈ™ezăm în farfurie sunt responsabile pentru îngrășare, ci obiceiurile alimentare È™i tiparele mentale care își au originea în subconÈ™tient. Studiile în nutriÈ›ie È™i neuroÈ™tiinÈ›e È™i experienÈ›a de lucru cu sute de persoane care, indiferent de eforturi, nu reuÈ™esc să slăbească, mi-au relevat faptul că hipnoza este esenÈ›ială în susÈ›inerea procesului de slăbire, pentru că astfel reuÈ™im să rescriem tiparele greÈ™it imprimate în subconÈ™tient care blochează procesul de slăbire.”, susÈ›ine Anca Alungulesei care a devenit, în 2022, È™i hipnoterapeut certificat în terapia transformaÈ›ională rapidă (RTT), fondată de Marisa Peer, certificare obÈ›inută în Anglia.

PSIHO-DIETA, metoda creată de Anca Alungulesei, este un proces progresiv care are 6 etape: Identificare-Înțelegere-Reparație-Integrare-Schimbare-Rezultat prin care se urmărește identificarea cauzei reale a greutății și a comportamentului alimentar pentru a schimba percepția omului asupra mâncării, a greutății și a propriului corp și a avea rezultatele dorite.

„Eu folosesc Hipnoterapia pe toata perioada procesului de 6 luni de Psiho-Dietă, pentru că am înÈ›eles că cel mai important este să conduc persoana cu care lucrez la un alt nivel de înÈ›elegere în care nu ceea ce mănânc sau ce alimente combin este important, ci „De ce mănânc în acest fel? Ce parte din mine mă împinge să mă comport astfel cu mine? De ce nu reuÈ™esc deÈ™i, raÈ›ional È™i conÈ™tient îmi propun, îmi doresc È™i chiar fac niÈ™te acÈ›iuni în această direcÈ›ie? De ce rezultatul nu este pe măsura efortului depus de mine”. Astfel, plecăm de la identificarea cauzei reale a greutății È™i a comportamentului alimentar È™i apoi lucrăm împreună la schimbarea automatismelor subconÈ™tiente legate de mâncare, corp È™i greutate prin construirea È™i susÈ›inerea unora noi. Abia după această conÈ™tientizare, urmează etape care implică schimbări în propriile alegerile alimentare. Atâta timp cât nu înÈ›elegem cu adevarat, adică, nu aducem din subconÈ™tient în conÈ™tient momentul 0 al formării percepÈ›iei distorsionate legate de mâncare, corp È™i greutate, această problema NU se va rezolva niciodată cu adevărat.”, consideră Anca Alungulesei pentru care cel mai mare beneficiu al hipnoterapiei ca instrument în Psiho-Dietă îl reprezintă identificarea cauzei reale a problemei de greutate cu care se confruntă persoana.

ÃŽn 6 luni de Psiho-Dietă, conform datelor înregistrate de Anca Alungulesei în lucrul cu sute de persoane, oricine trece printr-un proces complet de autocunoaÈ™tere, în urma căruia devine un consumator moderat, indiferent È™i selectiv la alimentele sabotoare pentru siluetă, are rezultate pe cântar cuprinse între -15 È™i -30 de kg, obÈ›ine îmbunătățirea parametrilor de sănătate È™i creÈ™terea stimei de sine È™i a încrederii în propria putere È™i valoare. 

„ÃŽnÈ›elegerea reprezintă adevarata putere, iar înÈ›elegerea reală a poveÈ™tii personale a kilogramelor reprezintă pe parcursul celor 6 luni călătoria de vindecare a greutății. Punem baze noi în locul celor vechi construite în copilărie, integrăm noi convingeri împuternicitoare despre mâncare, corp È™i greutate È™i facem toate aceste schimbări prin crearea unui spaÈ›iu de siguranță È™i încredere în acest proces al schimbării. Iar rezultatele acestui proces interior se văd cu uÈ™urință pe corpul fizic, în minusul arătat pe cântar È™i în minus de centimetri dar, cel mai important parametru, ca rezultat vizibil È™i masurabil, il reprezintă schimbarea, fara efort, a comportamentului alimentar. De când am introdus Hipnoterapia ca instrument în Psiho-Dietă, rata de succes a crescut foarte mult, iar cel mai revelator aspect este că în 90% din toate cazurile abordate până acum, NU mâncarea a ieÈ™it la iveală ca fiind factorul determinant care a îngrășat persoana, ci un tipar mental È™i emoÈ›ional creat în jurul nevoii interioare de a se simÈ›i Mare, putând, astfel, să rescriem împreună, în coordonate eliberatoare, o nouă poveste a greutății corporale”, a dezvăluit Anca Alungulesei, a cărei formare profesională a început cu 10 ani în urmă pentru a găsi o modalitate sustenabilă prin care să ajute oamenii să-È™i recâștige, fără efort È™i definitiv, greutatea optimă.    

Anca Alungulesei este: terapeut în nutriÈ›ie, format în România È™i Spania, hipnoterapeut certificat în terapia transformaÈ›ională rapidă (RTT), fondată de Marisa Peer, certificare obÈ›inută în Anglia, cerficată în Neuroplasticity – Rewire your brain for success (America), practician de medicină complementară, acreditată de UPMCA, Terapeut & Coach Theta Healing È™i în curs de certificare Coach Practicant la  NeuroMindfulness® Institute din Franta. ÃŽn 2022, Anca Alungulesei a câștigat premiul internaÈ›ional Best Nutrition & Healthy Lifestyle Personality, în cadrul Healthcare & Pharmaceutical Awards, organizate È™i decernate în Marea Britanie. Este primul autor din România care a lansat o carte despre sucurile naturale: “Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaÅ£ia zilnică.”, ce a fost premiată internaÈ›ional, cu distincÈ›ia „Best in the world”, locul III, la GOURMAND AWARD. Mai multe despre Anca Alungulesei se pot găsi pe https://www.anca-alungulesei.ro/.

Citeste si:

Citeste si