O nouă epidemie la nivel mondial. Mai mult de jumătate din populația lumii va fi afectată

Alimentație sănătoasă, sport, familie, prieteni, călătorii, lipsa stresului, sunt doar câteva dintre ingredientele despre care știm cu toții că ar putea contribui la o viață cât mai lungă și mai calitativă.

Totuși, mulți oameni nu își permit să aibă o viață echilibrată, cu o alimentație sănătoasă. De aici și riscul crescut de obezitate în rândul celor care provin din ţările cu venituri mici.

Raport îngrijorător despre rata obezității la nivel mondial

O cercetăre efectuată de Federaţia Mondială împotriva Obezităţii arată că o nouă epidemie lovește omenirea.

Rata obezității în rândul copiilor crește alarmant

Mai mult de jumătate din populația lumii va fi supraponderală sau obeză până în 2035 dacă guvernele nu iau măsuri decisive pentru a reduce „epidemia” tot mai mare de exces al greutății, avertizează un nou raport. Ratele obezităţii cresc rapid în mod special în rândul copiilor, adolescenților şi în ţările cu venituri mici.

Țările cu venituri mici sau medii înregistrează cele mai mari creșteri la capitolul obezitate

Aproximativ 2,6 miliarde de persoane din lume sunt deja supraponderale sau obeze. Conform tendinţelor actuale, se estimează că 51% din populaţia lumii, adică peste 4 miliarde de oameni, vor fi obezi sau supraponderali în următorii 12 ani.

Federaţia Mondială împotriva Obezităţii vrea ca guvernele să folosească sisteme de impozitare, restricții privind comercializarea alimentelor cu un conținut ridicat de grăsimi, sare sau zahăr, etichete pe partea din față a ambalajului și furnizarea de alimente sănătoase în școli pentru a combate creșterea ratei obezității.

Multe dintre cele mai sărace țări din lume se confruntă cu cele mai mari creșteri ale obezității, dar sunt și cele mai puțin pregătite pentru a face față acestei boli. 9 din cele 10 țări care vor înregistra cele mai mari creșteri în următorii ani sunt țări cu venituri mici sau medii din Africa și Asia.

În 2020, 2,6 miliarde de persoane s-au încadrat în aceste categorii, echivalentul a 38% din populaţia lumii.

Foto Imago

Citeste si:

Citeste si