Cât de mult îngrașă bananele, ciocolata sau cartofii. Trebuie eliminate din meniu dacă ții dietă? 

Pierderea burticii și evidențierea abdomenului reprezintă un obiectiv pentru toată lumea, mai ales înainte de vară. Cu toții vrem să scăpăm de complexe și să afișăm la plajă o siluetă de invidiat. 

Cu toate acestea, există alimente care vă plac și vă este greu să le scoateți din meniul zilnic, însă specialiștii vin cu vești bune pentru cei care vor să slăbească fără să renunțe la produsele preferate. 

Alimente pe care nu ar trebui să le eliminați pentru a pierde în greutate

Cartofi 

Cartofii sunt adesea eliminați din meniu atunci când începem o dietă, deoarece sunt bogați în carbohidrați. Ceea ce mulți nu știu însă este faptul că aceste legume sunt o sursă bună de fibre și ne ajută să producem energie. În plus, sunt foarte bogați  în vitamina C.

De unde vine atunci ideea că ne îngrașă? Problema vine mai degrabă la modul în care gătim cartofii. Dacă îi prăjim, atunci cartofii îngrașă foarte mult deoarece carbohidrații (din păcate) absorb foarte bine lichide precum uleiul, care până la urmă este grăsime și nu favorizează slăbirea.

Bananele 

Banana este o sursă naturală de energie care ajută și la reducerea colesterolului și previne crampele musculare, făcând-o un aliat perfect pentru cei care completează o alimentație sănătoasă cu sport.

Ciocolata neagră 

În dietele hipocalorice, experții recomandă consumul de o uncie pe zi în momentele de cea mai mare „slăbiciune”. În plus, ajută la activarea metabolismului și la funcționarea inimii noastre.

Citeste si:

Citeste si