52% dintre cei infectați cu noul coronavirus prezintă acest simptom

Un studiu realizat de cercetătorii irlandezi arată că un simptom al COVID-19 rămâne activ chiar și zece săptămâni după vindecare.

Oboseala cronică este unul dintre semnele COVID-19, iar studiul irlandez arată că și după vindecare, pacienții resimt această oboseală.

LCI scrie că oboseala cronică provocată de coronavirus este o problemă de sănătăate publică. Tot mai muți tineri se plâng după ce au fost infectați cu coronavirus.

52% dintre persoanele infectate cu COVID-19 suferă de oboseală cronică până la zece săptămâni după vindecare. Cercetarea a avut ca eșantion 128 de pacienți.

Tinerii sunt principala categorie care prezintă acest simptom, susțin specialiștii de la Spitalul Universitar din Bordeaux. Deși este o problemă gravă, medicii susțin că nu este nevoie de tratament medicamentos pentru a o trata, ci doar de un stil de viață cât mai sănătos, caracterizat în primul rând de activitatea sportivă și un program de somn bine pus la punct.

COVID-19 provoacă oboseala cronică deoarece coronavirusul eliberează citokine un organism. Acestea circulă în sânge, unele putând fi produse și încreier și determinând această tulburare la nivelul organismului. 

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si