Câte E-uri conțin bomboanele de ciocolată din supermarketuri. Alerta Infocons de Ziua Îndrăgostiților 

Pe 14 februarie se celebrează Ziua Îndrăgostiților. Printre cadourile cele mai populare de Valentine's Day, se numără bomboanele de ciocolată. Potrivit însă unor analize recente, aceste produse sunt conțin numeroși aditivi periculoși pentru sănătate. 

Astfel, conform unui studiu InfoCons, dintre cele 126 de produse analizate, au fost depistate până la 10 E-uri în aceste produse de ciocolată. 

În fiecare an, americanii sunt cei care pun cel mai mare preț pe Ziua Îndrăgostiților. Cheltuie miliarde de dolari pe cadouri, cine romantice și fel și fel de atenții, potrivit celui mai recent studiu din domeniu.

Bomboanele au în componenţă lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componenţă poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conţin acid citric (E 330 ).

Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă.

Restul produselor au ca prim ingredient fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos, spune InfoCons.

Citeste si:

Citeste si