5 vedete care au suferit paralizie facială. Detalii mai puțin știute 

  Știați că George Clooney a suferit o paralizie facială? Deși viețile celebrităților par "perfecte", acestea se confruntă, de asemenea, cu niveluri ridicate de stres sau îngrijorare care pot duce la tensiune facială.

Specialiștii de la Mayo Clinic dezvăluie că paralizia facială slăbește mușchii faciali și, ca urmare, jumătate din față este distorsionată.

Poate apărea la orice vârstă, iar cele mai frecvente cauze sunt o infecție virală, un nivel ridicat de stres sau inflamația nervului care controlează mușchii feței.

Paralizia facială este temporară și, cu un tratament adecvat, urmările vor fi minime sau imperceptibile. Important este să nu-ți afecteze stima de sine și să reușești să depășești acest episod cu succes. 

Cântărețul Justin Bieber a dezvăluit că a suferit de paralizie facială. Artistul în vârstă de 28 de ani a declarat într-un videoclip pe Instagram că afecțiunea se datorează unui diagnostic de sindrom Ramsay Hunt.

"După cum puteți vedea, acest ochi nu clipește. Nu pot să zâmbesc pe această parte a feței mele... Deci există o paralizie completă pe această parte a feței mele", a spus el.

Sindromul Ramsay Hunt apare atunci când o epidemie de zona zoster afectează nervul facial de lângă urechile cuiva, spun experții medicali.

Katie Holmes

Celebra actriță a mărturisit că a suferit o paralizie facială în copilărie. Deși nu rămas cu schele grave, se poate observa o o rigiditate în la nivelul chipului său, mai ales când râde. 

Pierce Brosnan 

Actorul a suferit și el o paralizie facială în anul 1984, care i-a afectat partea dreaptă a feței. A fost tratat cu prednison, un steroid, și și-a revenit după câteva săptămâni. Întrucât filma în acea perioadă, a fost filmat din partea stângă pentru a masca boala.

Sylvester Stallone

Actorul, celebru pentru rolurile sale din "Rocky Balboa" și "John Rambo", s-a născut de fapt cu paralizie facială, în urma unor complicații la naștere. Efectele paraliziei Bell sunt responsabile de zâmbetul său strâmb și de modul de vorbire greoi.

George Clooney

Actorul a fost lovit de această boală pe când avea 14 ani. S-a recuperat după 9 luni.

Citeste si:

Citeste si