Să te abții de la strănut este mult mai periculos decât crezi. Iată de ce

  Atunci când suntem în public, avem deseori tendința să ne abținem atunci când simțim nevoia să strănutăm pentru a nu atrage atenția. În trecut, strănutul în anumite situații putea fi considerat chiar nepoliticos. Medicii ne sfătuiesc să nu ne abținem niciodată atunci când ne vine să strănutăm. Iată de ce! 

Strănutul este un mecanism de apărare al organismului pentru a elimina în mod natural agenții iritanți, cum ar fi germenii, praful sau polenul. Uneori este vorba pur și simplu de o reacție la anumite particule pe care organismul le respinge. 

De ce nu ar trebui să te abții când îți vine să strănuți 

Probabil că ați simțit o scurtă durere în piept după ce ați reținut un strănut. Motivul este că această acțiune exercită o presiune asupra diafragmei. Nu este periculos, dar este destul de inconfortabil. Uneori, această senzație se reflectă în coaste. 

De asemenea, vă puteți provoca o infecție a urechii dacă vă rețineți atunci când strănutați. Atât nasul, cât și urechile sunt conectate între ele prin trompele lui Eustachio. Pe scurt, puteți ajunge să reconduceți germenii pe care corpul dorește să-i expulzeze, încurajând problemele urechii medii.

Una dintre cele mai grave probleme pe care ți le poți provoca reținând un strănut este spargerea unui vas de sânge. Strănutul concentrează o presiune atât de mare încât poate sparge un capilar din nas, ochi sau timpan. Aceasta poate apărea ca o pată roșie pe globul ocular sau ca o mică hemoragie nazală.

Citeste si:

Citeste si