Verile caniculare ar putea duce la o explozie de cancere de piele. Avertismentul medicilor 

Medicii din întreaga lume trag un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește efectele pe care le vor avea verile caniculare asupra sănătății. Specialiștii în dermatologie avertizează că temperaruturile foarte ridicate ar putea duce la o explozie de cancere de piele. 

„În calitate de medic care tratează pacienţi cu melanom, sunt cu siguranţă îngrijorată de faptul că o tendinţă susţinută de veri mai călduroase va duce la mai multe cazuri de melanom şi la mai multe decese din cauza melanomului”, a declarat Sarah Danson, profesor de oncologie medicală la Universitatea din Sheffield. 

De asemenea, Julia Newton-Bishop, un cercetător ştiinţific clinician care conduce grupul de cercetare a melanomului de la Universitatea din Leeds, atrage și ea atenția asupra efectelor devastatoare ale caniculei asupra pielii. 

„Melanomul este cauzat, în esenţă, de arsurile solare, iar această vreme este atât de extremă încât mă îngrijorează faptul că arsurile solare vor creşte şi, mai târziu, şi incidenţa melanomului”, a declarat Julia Newton-Bishop.

Citeste si:

Citeste si