Boala care afectează tot mai mulți tineri. Medicul Vlad Ciurea: "Cauza este stresul zilnic"

  Medicii atrag atenția că stresul zilnic duce la apariția a numeroase afecțiuni. Din păcate, tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu boli grave, ce se pot agrava în timp dacă nu sunt descoperite și tratate. 

Medicul Vlad Ciurea, doctor primar neurochirurgie, trage un semnal de alarmă și spune că tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu Parkinson, o afecțiune ce apare în general la persoanele trecute de vârsta de 60 de ani. Parkinsonul este o boala degenerativă, care are o strânsă legătura cu stresul, afectând neuronii ducând apoi la pierderea controlului asupra musculaturii. 

"Din nefericire, numărul cazurilor de Parkinson s-a înmulțit, din cauza stresului zilnic. Oameni tineri au Parkinson. Ajung la neurochirurg. Noi avem centre în țară în care se poate opera Parkinson, să oprești acel tremur involuntar, care, mai mult, la emoție, poate să crească", a spus Vlad Ciurea într-un interviu acordat pentru DC News.

Neurologul spune însă că această afecțiune poate fi tratată căci se fac progrese semnificative în tratarea acestei afecțiuni, chiar și la noi în țară. 

 "Da, sunt speranțe în terapiile regenerative. Eforturile sunt mari din toate punctele de vedere. Neurochirurgia a progresat foarte mult prin operațiile care se fac în anumite locuri în profunzimea creierului. Și aici operațiile stereotactice ne ajută și în acest moment. 

(...) Se fac niște micro-electro coagulări în centrii care comandă, opresc mișcarea involuntară. Există centre foarte specializate în Europa. Am luat și noi informații”, a precizat Vlad Ciurea.

Primele simptome ale bolii Parkinson apar în mod normal după vârsta de 60 de ani. Anual, peste 300.000 de oameni sunt diagnosticaţi cu această maladie degenerativă. 

Citeste si:

Citeste si