Dr. Mihai Craiu a câștigat trofeul ''medicul anului'' cu aplicația ''Spitalul virtual pentru copii'', o platformă unde stă de vorbă cu părinți despre problemele copiilor

Prima ediție a Romanian Healthcare Awards și-a desemnat câștigătorii. Concursul cu juriu internațional dedicat medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România a reunit specialiști dedicați profesiei, oameni care prin proiectele lor au reușit să aducă inovația în sistemul românesc de sănătate.

Juriul a fost format din 30 de membri din 12 țări.

Câștigătorii sunt:

  1. Medicul anului: conf. dr. Mihai Craiu, medic primar în cadrul INSMC "Alessandrescu-Rusescu'' cu proiectul ''Spitalul virtual pentru copii''
  2. Echipa medicală a anului: Echipa Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, cu proiectul "Cooperare transfrontalieră în prevenirea și tratamentul complex al bolilor cardiovasculare și vasculare periferice în județele Békés - Timiș"
  3. Spitalul anului: Spitalul Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara

 

În competiție s-au înscris zeci de doctori, echipe medicale și unități sanitare din întreagă țară. Liliana Curea, reporterul Pro Tv acreditat pe sănătate și realizatoarea emisiunii ''Doctor de bine'' a fost singurul jurnalist care a făcut parte din acest juriu.

Mihai Craiu a câștigat trofeul ''medicul anului'' cu aplicația ''Spitalul virtual pentru copii'', o platforma unde stă de vorba cu părinții și le explică în detaliu și în cuvinte simple orice nelămurire legată de problemele de sănătate ale celor mici.

''În acest moment am un motiv în plus să continui și îi asigur e toți părințîi că acest premiu nu va schimbă cu nimic activitatea din spitalul virtual pentru copii...0:49 e nevoie de o implicare emoțională pentru că în acest moment exită foarte multă tensiune și foarte multe emoții și atunci au nevoie de afecțiune nu doar de dotorii, informații și circuit. Fiecare pacient simte nevoia să aibă o conexiune cu doctorul. Am învățat extrem de multe în această perioada, am văzut cu e România reală. Medicii din centrele mari sunt feriți în bulele lor de România defavorizată, plină de emoti și de un nivel de cunoștințe mai puțîn sub ceea ce ar trebui să fie și de aceea mi-am propus să aduc o ușurare a parinteluic are oricum se duce on-line, să și găsească mai ușor drumul'', Mihai Craiu.

Echipa Spitalului de boli infecțioase și tropicale Victor Babeș din capitală a fost și ea pe lista finalistilor la categoria echipa medicală a anului. Sunt doctori care de la începutul crizei sanitare provocată de noul coronavirus lupta în linia întâi să își salveze pacientii.

prof. dr. Emilian Imbri, managerul Institutului de Boli Infecțioase și tropicale Victor Babeș, București

''Încercăm să facem o echipa, o echipa înseamnă atât partea medicală, cât și pacienți. Toți trebuie să fim conștienți că fiecare are rolul sau nu o să reușim să trecem prea repede această boală. Se simte oboseală, și în această perioada, aproape 4 luni salariațîi din sănătate nu au fost acasă tocmai pentru a încerca să întrerupem transmiterea către familiile lor. Spram că de acum încolo populatoia să înțeleagă, să fie alături de noi, să ne ajute să îi îngrijim pe rând, nu pe toți în același timp. Sunt măsuri care au fost luate pentru a încerca să stadializam îmbolnăvirile, să i ferim pe cei mai puțîn rezistenți și să încercăm să temperăm transmiterea''

''Nu vom uită niciodată zilele acelea de foc pe care le-am trăit la Iași sau Suceava, în polul roșu al pandemiei.'' O recunoaște cu emoție doctoriță Diana Cimpesu, cea care a mers în focarele din nordul țării atunci când era mai mare nevoie. I-au stat alături colegii de la SMURD Iași, și împreună au salvat sute de oameni.

Dr. Diana Cimpoeșu, finalist la categoria "Medicul Anului" în cadrul Romanian Healthcare Awards 2020 cu proiectul "Împreună pentru urgența din Moldova"

Știm să facem lucrurile mai bine, dar n-o să uităm niciodată acele zile pe care le-am trăit la IaÈ™i sau la Suceava, în polul  roÈ™u al pandemiei din România, atucni când trebuia să învățăm colegii ce să facă, să convingem populaÈ›ia să respecte regulile. Acum când am vizitat dsin nou Suceava È™i am văzut acei oamnei simpoli care ne mulÈ›umeau cu ochii în lacrimi, am simÈ›it că muncă noastră nu a fost în zadar. Trebuie să avem forță. Am plâns acasă vazndu mă dioar copilul meu È™i soÈ›ul meu È™i peste noapte mi am strâns puterile È™i a două zi am luat o de la capăt. Au fost zile în care am primit răspunsuri negative È™i mi-am adunat toate puterile să întorc toate acelel nu-uri în da. Toate intreventiile acestea ne-au făcut mai puternici. am incercats a fim alături de cei care aveau nevoie în primul rând prin È™tiință noastră medicală, am incercats a salvăm vieÈ›i pentru că noi am porimit pacienÈ›i critici. Am întâlnit situaÈ›ii dramatice cărora a trebuit să le facem față atât profesional, cât È™i uman,. A trebuit să rezisdtam fizic È™i psihic,. mă ne facem trebă È™i să mergem mai departe.  Suntem pregartiti pentru ceea ce va veni, pentru că lucruile nu se vor opri aici.

''A fost prima competiție cu un juriu internațional și au fost în total 15 finaliști premiați. Vrem să aducem acea pozitivitate de care sistemul medical are nevoie, mai ales acum, când cu toții trecem printr-o perioada atât de grea. Au fost aplicații valoroase, a fost un clasament strâns, la fiecare dintre cele 3 categorii'', spune Bogdan Romaniuc, organizatorul competiției.

Citeste si:

Citeste si