De ce nu ar trebui să exagerezi cu berea fără alcool. Ce ingredient periculos conține

Berea fără alcool are de mult timp un rol important pe piață. Spania a devenit a doua țară cu cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor, după Cehia, potrivit unui studiu bazat pe datele Organizației Mondiale a Sănătății.

O întrebare la care mulți se gândesc este dacă berea 0,0 ar trebui consumată cu moderație. Răspunsul este da, nu trebuie băuta ca și cum ar fi apă, deoarece conține cantități mici de zaharuri. Dar, cu moderație, este benefica. 

Un studiu realizat în 2019 de Universitatea din Castilla-La Mancha afirmă că "berea fără alcool este benefică pentru sănătate, deoarece conține o cantitate mare de antioxidanți și nu are efectele negative ale alcoolului asupra sănătății".

Studiul afirmă că berea fără alcool are proprietăți antioxidante benefice si adaugă "că berea 0,0 menține aceste proprietăți, dar fără efectele nocive ale conținutului de alcool".

"Conform studiilor, consumatorii aleg o bere fără alcool în detrimentul alteia, în primul rând pentru gust, dar și pentru textura și consistența băuturii. 

Producatorii de bere fara alcool adaugă insa sirop de glucoză în bere, un ingredient care nu trebuie consumat în exces, dar care, în cantități mici, nu este dăunător, potrivit OMS. 

Cu toate acestea, dacă comparăm orice bere 0,0 cu o băutură zaharată, cum ar fi cola, diferența de zaharuri este abisală: de 5 ori mai mică.

Citeste si:

Citeste si