Cum oprești un atac de panică cu ajutorul unui cub de gheață

Una dintre principalele preocupări ale medicilor psihologi este aceea de a avea grijă de bunăstarea oamenilor și de gestionarea corectă a emoțiilor care sunt trăite în situații de furie, tensiune, frică, angoasă, stres, dar și în emoții mai fericite.

 

Atunci când te confrunÈ›i cu atacuri de panică, trebuie să înveÈ›i să le gestionezi, astfel încât să nu dureze mult. Un bun remediu în aceste cazuri poate fi È™i banala gheață. 

Psihologul Uma Naidoo, autoarea cărții This Is Your Brain on Food, recomandă să sugi o bucată de gheață pentru a-ți controla emoțiile negative sau pe cele care te chinuie.

Potrivit expertului, suptul gheții ajută creierul să se concentreze pe aceasta activitate, și nu pe gândurile anxioase, deoarece creierul modifică percepția prin intermediul senzațiilor din gură; acest lucru se datorează faptului că amigdala nu primește impulsul cerebral.

În plus, există, de asemenea, o activare a sistemului nervos parasimpatic în care oamenii se îndepărtează de negativitate. Saliva va crește, așa că este o activitate de distragere a atenției în mijlocul unei crize de anxietate. Cel mai bine este să lăsați gheața să se topească în gură și să nu mușcați din ea.

Citeste si:

Citeste si