Ce boli poate cauza tristețea. Care sunt cele mai afectate organe
Tristețea este un sentiment de durere în suflet, de descurajare, care este de obicei consecința unei despărțiri sau a unei pierderi. Ea scoate în evidență nevoia de introspecție și este, de asemenea, expresia socială a nevoii de sprijin.
Ar trebui clarificat faptul că tristețea nu este același lucru cu depresia. Prima este legată de evenimente stresante sau deranjante și este temporară, iar cea de-a doua pare să nu aibă o cauză directă și interferează cu viața de zi cu zi. Tristețea te poate îmbolnăvi, depresia este o boală.
O sarcină cu risc ridicat, stresantă, poate provoca tristețe unei viitoare mămici, dar nu numai, ci poate cauza și greutate mică la naștere și chiar naștere prematură.
Starea de tristețe pe o perioadă îndelungată aduce, de obicei, multe schimbări în organism, potrivit Sorayei Bajat, șefa departamentului de sănătate mintală de la Spitalul Universitar Sanitas La Moraleja:
Un ulcer gastric. Starea constantă de anxietate determină o secreție excesivă de sucuri gastrice și diverse complicații gastrice.
Un sistem imunitar slab. Reacția la stres și tristețe produce o stare biochimică de niveluri scăzute de serotonină și noradrenalină.
Scăderea forței și a rezistenței. Astfel de emoții încetinesc circulația, blochează căile cerebrale și provoacă letargie.
Afectează pofta de mâncare. Scade pofta de mâncare și, în consecință, modifică greutatea, tensiunea arterială și nivelul colesterolului.
Pentru a depăși această etapă mult mai repede și cu succes, este important să plângi pentru a elibera tensiunea, a secreta endorfine și a întări sistemul imunitar. De asemenea, terapia psihologică și timpul ajută.