Valentin Uritescu, în spital. Actorul suferă de o boală cumplită. Declarațiile soției despre starea de sănătate
Miercuri, Valentin Uritescu a ajuns la spital, unde medicii au decis să-l interneze și să-i facă mai multe investigații. Valeria Uritescu a declarat că soțul ei este internat într-un centru de îngrijire modern, de mai multă vreme, din cauza bolii Parkinson de care suferă de la vârsta de 33 de ani. Însă, actorului i s-a făcut rău și a fost mutat într-un spital privat.
”Aștept și eu vești. A fost dus la un spital particular. Este internat pentru investigații. Este un actor pe care l-a cunoscut lumea… . Ce să vă spun mai mult? Locuiește într-un centru de îngrijire privat iar azi, după i s-a întâmplat acest necaz, ceva cu tensiunea, l-au internat să i se facă investigații, nu pentru altceva.
Nu este pe moarte. Ar suferi foarte mult să afle că a apărut altceva în presă. Este bolnav de ani de zile. Are o vârstă, cumva este în firescul lucrurilor… Am vrut să merg la el în vizită azi, dar am primit telefon și aștept să văd ce spun medicii după aceste investigații. El nu mai filmează de ani de zile, nu mai joacă teatru… Oamenii cumva exagerează. Sigur că și eu sunt foarte îngrijorată…”, a declarat pentru fanatik.ro soția lui Valentin Uritescu.
Valentin Uritescu stă de 2 ani într-un cămin de îngrijire
Actorul a fost cel care a cerut familiei să îl ducă într-un centru medical, unde beneficiază de îngrijire de specialitate.
„De doi ani stă aici, poate mai mult. Arată foarte bine. E mai bine ca la hotel. Acolo l-am trimis, pentru că merită să stea într-un loc bun, unde este îngrijit! Și azi, pentru că s-a simțit rău, a fost transportat la un spital privat pentru investigații, așa cum v-am spus deja. Nu m-am mai dus în vizită la el, aștept vești. Asta e tot!”, a mai declarat Valeria Uritescu.
Ce este boala Parkinson?
Boala Parkinson este o afecțiune neurologică progresivă degenerativă, multilezională, care afectează anumite zone ale sistemului nervos central, responsabile de efectuarea mișcării.
Aceasta se produce prin distrugerea progresivă a neuronilor care produc dopamina (un neurotransmițător de tip colinergic, ce controlează mișcările corpului) precum și componenta periferică a sistemului nervos vegetativ și alte structuri non-neuronale ale sistemului nervos central.
Este una dintre cele mai frecvente patologii neurologice, care afectează aproximativ 1% dintre persoanele cu vârste de peste 60 de ani, producând o serie de dizabilități progresive, a căror evoluție poate fi încetinită, dar nu stopată, prin tratament.
Foto Facebook Gopo