Consumul de alimente vechi ar putea duce la amputare. Află care sunt riscurile
Un tânăr a devenit viral pentru că a mâncat resturile din ziua precedentă, a luat farfuria de pui, orez și tăiței pe care o mâncase în seara precedentă; a doua zi dimineață a mâncat resturile ca de obicei și a început să prezinte niște simptome destul de ciudate.
Au urmat vărsături, greață, dureri abdominale, dureri musculare, dureri de cap, vedere încețoșată, rigiditate a gâtului și dificultăți de respirație. Ce s-a întâmplat în corpul acestui tânăr pentru a provoca toate aceste simptome? Potrivit medicilor de la Spitalul General din Massachusetts (MGH), acesta a dezvoltat ceva cunoscut sub numele de septicemie.
Un prieten apropiat al tânărului l-a dus pe acesta la spital când a observat că avea pete purpurii pe față și pe diferite părți ale corpului. Băiatul a mâncat și el tăiței, dar nu a avut aceeași reacție ca și celălalt băiat... Ce s-a întâmplat?
Pe măsură ce starea tânărului s-a înrăutățit, acesta a trebuit să fie transferat, deoarece a început să aibă tensiune arterială scăzută și avea nevoie de oxigen; ulterior, a dezvoltat insuficiență multiorganică și șoc.
Acest lucru s-a întâmplat pentru că a mâncat alimente vechi, iar o bacterie a pus stăpânire pe organismul său.
Potrivit informațiilor, la un test de sânge s-au găsit urme de Neisseria meningitidis, o bacterie care a intrat în sângele său și a provocat purpura fulminans, care provoacă cheaguri de sânge în tot corpul și pete purpurii pe tot corpul.
Din cauza acestei coagulări accelerate, întregul său sistem a intrat în șoc; ca urmare, băiatul și-a pierdut ambele picioare sub genunchi și diferite părți ale degetelor.
Ce poți face pentru a evita să te îmbolnăvești din cauza mâncării alterate?- Evitați să depozitați resturile de mâncare care au fost contaminate.
- Folosiți recipiente curate pentru a depozita alimentele.
- Puneți imediat alimentele în frigider.
- Împachetați resturile de mâncare în pachete mici
- Nu depozitați în frigider mai mult de trei sau patru zile de resturi și nu păstrați alimente în congelator mai mult de patru luni.
- Încălziți resturile de mâncare la cel puțin 73 de grade Celsius.