Ce se întâmplă în corpul tău daca mănânci coaja de ou, chiar și din greșeală 

Ouăle sunt un aliment de bază în alimentația noastră, sunt și super versatile și merg bine în orice moment al zilei, de la o omletă la micul dejun, până la adaugarea lor in preparate sofisticate pentru cina. Insă cu toții știm de unde provine acest produs și care sunt pericolele pe care le implică manipularea lui necorespunzătoare, motiv pentru care vă vom dezvălui care sunt riscurile consumului de coajă de ou, chiar si din greșeală.

Realitatea este că coaja de ou este super nutritivă, este alcătuită din peste 90% calciu și conține alte minerale precum fier, magneziu, zinc, cupru și fosfor. Chiar și stratul subțire numit membrană conține elastină, aminoacizi, colagen și acid hialuronic.

Cu toate acestea, poate fi foarte periculos să o ingerăm dacă nu o tratăm în prealabil, deoarece aceasta poate provoca tulburări intestinale.

Găinile pot fi purtătoare de salmonella și pot contamina atât interiorul ouălor, cât și coaja, sau coaja poate fi contaminată de excrementele de găină sau în zonele în care sunt depuse ouăle, potrivit Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

În plus, este important de știut că, în ciuda acestor riscuri, este foarte important să nu se spele niciodată cojile, deoarece, fiind poroase, este contraproductiv, deoarece agenții patogeni pot ajunge în interiorul oului.

Atunci când o bucată mică de coajă cade în tigaie, avem două opțiuni: Aruncați oul sau îndepărtați bucata și gătiți bine oul până când bacteriile sunt omorâte de căldură.

foto: shutterstock.com
Citeste si:

Citeste si