Carmen Brumă s-a operat din nou din cauza varicelor. Cum arată acum picioarele vedetei - FOTO
Carmen Brumă, o nouă intervenție din cauza varicelor
Carmen Brumă a fost operată în 2018 din cauza varicelor. Vedeta ar fi început să se confrunte cu problema varicelor după ce a născut. Din fericire, datorită faptului că face sport, ea a putut ține totul sub control.
Carmen Brumă a spus fanilor de pe rețelele de socializare că a apelat la o procedura mini-invazivă, numită scleroterapie, care promite să rezolve în totalitate problemele cu varicele.
„Mi-am scos pansamentul după 48 de ore. Se observă îmbunătățiri. Nu mă doare și nu m-a durut sau usturat nimic. Singurul discomfort e ciorapul de compresie care trebuie purtat patru săptămâni (zi și noapte dacă poți). Ieri am făcut 10.000 de pași, astăzi la fel, nu am putut să alerg pentru că mă țineau bandajele”, a povestit Carmen Brumă, pe pagina sa de Instagram.
De asemenea, Carmen le-a arătat fanilor săi cum arată picioarele sale la 48 de ore de la intervenție. Aceasta a explicat că a fost nevoită să poarte pansament cât timp s-a aflat în spital, iar acum urmează să îmbrace ciorapi de compresie timp de patru săptămâni.
Ce face Carmen Brumă pentru a ține sub control varicele
„Trebuie să ai grijă să mănânci lucruri care să stimuleze circulația și să nu faci lucruri care să afecteze, cum ar fi fumatul. Trebuie să mănânci fibre, trebuie să te hidratezi, pentru a evita constipația, pentru că varicele și constipația nu fac casă bună deloc. Ai nevoie de fibre și solubile și insolubile și de apă, că degeaba mănânci fibre, dacă nu te hidratezi corespunzător. Poți să faci chiar mai rău.
Bioflavonoide, pigmenții din fructe și legume, ele au capacitatea de a proteja pereții vaselor de sânge și chiar îi întăresc. Vitaminca C, e o vitamină care stimulează circulația și ajută producția de colagen. Avem nevoie și de vitamin E. Nu faci lucruri care să diminueze producția de colagen, excesul de zahăr, expunerea la soare excesivă și fumatul”, a transmis Carmen.
”Cel mai bun lucru pe care îl poți face e să te miști. Venelor le place mișcarea, dacă te miști, se comportă frumos. Asta m-a ajutat să le țin sub control. Evitați mersul la sală, însă, și ridicatul greutăților mari”, a concluzionat Carmen Brumă.
Ce este scleroterapia
Scleroterapia este o metodă de tratament minim invazivă a venelor, venulelor telangectaziilor și a unor varice, constând în injectarea unei substanțe. Acesta substanță pătrunde în interiorul venei care se dorește să se micșoreze, să se sclerozeze, să dispară. Substanța este denumită agent sclerozant și are rolul de a irita vena pe dinăuntru, de a-i inflama endoteliul – peretele interior al venei – și de a-l face să se strângă, să se fibrozeze, să se sclerozeze, pentru ca în final să dispară.
Ce presupune scleroterapia?
Scleroterapia se poate folosită mai ales în cazul vaselor de sânge mici. Pentru telangectazii și venulele reticulare se potrivește scleroterapia cu lichid, polidocanolul fiind una dintre substantanțele cele mai utilizate. Cu un ac foarte fin se injectează cantități mici de substanță în interiorul rețelelor, iar rând pe rând acestea de decolorează, se închid și sclerozează.
În cazul venelor mai mari, a varicelor, cu cât diametrul crește, cu atât procentul de reușită e mai mic. În timp ce venulele reticulare se închid, mai ales telengiectaziile se sclerozează în proporție de 75%, cu cât crește diametrul vaselor de sânge tratate, procentul se apropie vertiginos sau chiar scade sub 50 de procente.
De aceea, în cazul venelor mai mari se folosește lichidul amestecat cu bioxid de carbon sau cu aer, așa numita spumă care este mai persistentă și care are eficacitate mai mare în venele mai mari și cu un aspect mai pronunțat din punct de vedere estetic.
Cât de sigură este procedura de scleropterapie?
Scleroterapia este o metodă foarte sigură, dar are și riscuri, deci trebuie realizată numai în anumite situații, de medici specializați. Agentul sclerozant are anumite concentrații, în funcție de diametrul venei. De asemenea, nu trebuie să depășească o anumită cantitate injectată pentru a preveni riscul apariției efectelor adverse, precum probleme vizuale, amețeli, reacții cutanate locale, hiperpigmentări care apar după intervenție sau chiar tromboflebite. De aceea este indicată respectarea cantității optime pentru fiecare caz în parte.
Foto Facebook