Din ce sunt făcute şerveţelele umede şi cât de periculoase pot fi pentru sănătate 

Toată lumea foloseşte şerveţelele umede, în special părinţii. Acestea au devenit chiar indispensabile, mai ales în perioada pandemiei. 

Dacă multe persoane consideră ca acestea sunt chiar eficiente pentru dezinfectare, mai ales dacă sunt antibacteriene, ar trebui să citească cu mai mare atenţie etichetele acestor produse. Chiar dacă par sigure, şerveţelele umede pot fi un pericol pentru sănătate. 

Ceea ce puţine persoane ştiu însă este faptul că şerveţelele umde sunt făcute din plastic, chiar dacă pe pe multe dintre etichetele acestora apare specificat clar că "acest produs conţine plastic".

Acestea pot fi un real pericol pentru mediu şi ar trebui reciclate separat, precum uleiul, becurile sau bateriile. De multe ori, şerveţelele umede ajung la gunoi sau în vasul de toaletă. Ele ar trebui însă să fie reciclate şi aruncate în punga cu gunoi cu plastice şi peturi. 

Din păcate, şerveţelele umede sunt făcute din poliester şi alte materiale care nu sunt biodegradabile. 

 „Dacă oamenii nu le-ar mai putea folosi, ar trebui să se spele pe mâini și să folosească aproximativ un litru de apă”, spune el, citat de BBC. Un şerveţel umed conţine 3 ml de lichid. De asemenea, acestea conţin substanţe alergene, de particule antibacteriene şi antioxidante toxice, dar şi parfum, care poate produce dermatite sau eczeme. Mai contin si fenoxietanol, un conservant ce poate afecta ficatul, sângele şi dezvoltarea copiilor.

Foto: pixabay.com

Citeste si:

Citeste si