Ce semnificație au durerile de dinți în timpul nopții. Antisepticul care nu trebuie să lipsească din casă
Durerea de dinți, inclusiv durerea de dinți și gingii, este trepidantă, se poate intensifica uneori în timpul nopții sau atunci când consumăm alimente și băuturi fierbinți sau, dimpotrivă, reci.
Durerea dentară nu se resimte întotdeauna la nivelul dinților. Uneori, aceasta se poate extinde la nivelul feței și la nivelul fălcilor. Astfel, putem vorbi despre dureri de gingii sau despre dureri de maxilar.
De ce durerile de dinți sunt mai puternice noaptea?
Durerile de dinţi izbucnite noaptea sunt extrem de neplăcute, făcând somnul imposibil. Unul dintre motivele pentru care această durere apare cel mai adesea noaptea este că, atunci când o persoană este culcată, sângele se concentrează în zona capului. Această cantitate suplimentară de sânge din zonă poate crește durerea și presiunea simțită din cauza unei dureri de dinți.
Pe de altă parte, noaptea se desfășoară puține activități iar mintea se concentrează doar pe durerea de dinți.
Dacă un disconfort inițial este ignorant, durerea se va accentua în timp, și este întotdeauna mai simplu să tratezi când problema este incipientă.
De obicei, cariile de dimensiuni mari provoacă dureri ascuțite, care sunt destul de puternice pentru a te trezi noaptea, iar durerea se agravează adesea seara la culcare.
Cum poți trata durerea de dinți acasă
Pentru a ameliora durerea, fie şi pentru câteva ore, puteţi aplica mai multe măsuri de prim-ajutor care sunt la îndemână.
O primă măsură pe care o puteţi lua când vă dor dinţii este aceea de a vă clăti gura cu un pahar cu apă călduţă în care dizolvaţi o linguriţă de sare.
Antisepticul care nu trebuie să lipsească niciodată din casă
Se mai poate aplica și un antiseptic ce conţine benzocaină direct pe dintele afectat pentru a diminua temporar intensitatea durerii. De reținut însă că în niciun caz nu trebuie pusă aspirină sau alt calmant direct pe gingie, deoarece poate cauza o arsură uşoară a ţesutului gingival.
Pastile de reducere a durerii, precum ibuprofen și acetaminofen, pot fi administrate, de asemenea, pentru a scăpa temporar de senzația neplăcută. Aspirina nu este recomandată copiilor sub 16 ani.
Usturoiul are numeroase beneficii pentru organism și este folosit în mod tradițional pentru tratarea a diverse probleme de sănătate. Nu face excepție nici în ceea ce privește durerea de dinți, întrucât conține un compus numit alicină, care are numeroase proprietăți antibacteriene.Se pisează un cățel de usturoi, se mixează cu sare și apoi se aplică mixtura pe dintele afectat.
Un alt remediu foarte eficient pentru durerile de dinţi este uleiul de cuişoare, având proprietăți antibacteriene și efect calmant remarcabil.