Marea Britanie testează un nou tratament anti-COVID-19

Universitatea din Oxford și Regeneron Pharmaceuticals au anunțat că în cadrul RECOVERY, unul dintre cele mai mari studii clinice din lume cu potențiale tratamente anti-COVID-19 , va fi evaluat un cocktail de anticorpi anti-virali, REGN -COV2.

Tratamentul este menit să oprească reproducerea virusului și să crească rata de supraviețuire în cazul infectării cu SARS-Cov-2, scrie European Pharmaceutical Review.

Cocktail-ul de anticorpi va fi administrat unui număr de 2.000 de persoane infectate, iar rezultatele vor fi comparate cu cele existente în cazul pacienților care primesc și tratamentul standard anti-COVID.

Profesorul Martin Landray de la Universitatea din Oxford este încrezător că tratamentul va fi eficient.

REGN-COV2 a fost special creat în laborator și combină un anticorp produs de Regeneron și un al doilea anticorp izolat de la persoanele care și-au revenit după ce au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Până în prezent, în urma cercetărilor făcute în cadrul studiului RECOVERY s-a demonstrat că dexametazona și hidrocortizonul au reușit să reducă rata mortalității în cazul pacieților cu forme severe de COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si