Motivul pentru care ar trebui să porÅ£i ÅŸosete în fiecare noapte! Ce efect au asupra somnului 

Dacă până acum obiÅŸnuiai să renunÅ£i la ÅŸosete înainte de somn, ar fi cazul să îşi schimbi acest obicei. Conform unui studiu realizat de oamenii de ÅŸtiinţă de la Institutul NaÅ£ional de Sănătate din SUA, somnul este mult mai odihnitor ÅŸi calitativ dacă îţi pui seara la culcare ÅŸosete în picioare. 

Potrivit datelor studiului, dacă porÅ£i ÅŸosete în timpul somnului, corpul are temperatura optimă ÅŸi ajută la o mai buna funcÅ£ionare a creierului ÅŸi organismului. 

Åžosetele produs căldură la picioare ÅŸi astfel vasele de sânge se dilată ÅŸi relaxează corpul, ajutând la o mai buna odihnă pe parcursul nopÅ£ii. 

„ÃŽncălzirea picioare reci determină dilatarea vaselor de sânge, È™i astfel creierul primeÈ™te mesajul că este timpul să doarmă”, spun specialiÈ™tii.

Ce dezechilibre produce lipsa somnului 

Somnul insuficent poate duce la numeroase dezechilibre în organism printre care scăderea concentrarii, afectarea memoriei, anxietate ÅŸi o stare generală de rău. Pe termen lung, lipsa somnului poate duce la boli de inimă, depresie sau obezitate. 

Dormitul cu ÅŸosete în picioare poate preveni ÅŸi sindromul Reye È™i la ameliorarea simptomelor în caz de menopauză. Mare atenÅ£ie, ÅŸosetele pe care le porÅ£i seara trebuie să fie unele curate ÅŸi trebuie să acorzi, de asemenea, o atenÅ£ie sporită în ceea ce priveÅŸte igiena picioarele. Este bine să te speli pe picioare în fiecare seară ÅŸi să le usuci bine înainte de a purta ÅŸosete. Totodată, ÅŸosetele pe care le porÅ£i trebuie să fie din bumbac, nu prea groase. 

Sursa foto: shutterstock.com 
Citeste si:

Citeste si