STUDIU: Long COVID ar putea provoca leziuni ascunse la nivelul plămânilor

Un studiu realizat de cercetătorii de la Oxford scoate la iveală noi detalii despre efectele COVID-ului de lungă durată.

Așa-numitul long COVID ar putea cauza leziuni ascunse la nivelul plămânilor, se arată în studiul realizat la Centrul de Cercetare Biomedicală de la Oxford, scrie BBC.

Cercetarea a folosit analize cu gaz de xenon, și în felul acesta a putut observa anomaliile. Aceste leziuni nu pot fi identificate prin analizele de rutină, au explicat cercetătorii. Deși studiul nu a fost unul de mare anvergură, experții continuă cercetările la scară mai largă.

Actuala cercetare a fost desfășurată pe 11 persoane care nu au fost spitalizate la prima infectare cu virusul SARS-CoV-2, însă au avut probleme respiratorii o lungă perioadă după infectare.

Autorii studiului speră ca mica lor inițiativă să fie punctul de pornire pentru o cercetare mai amplă, în urma căreia să se facă mai mult pentru identificarea posibilelor probleme pulmonare în cazul pacienților care suferă de COVID de lungă durată.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Citeste si:

Citeste si